Què és el Club?

Vespa Club Lleida és la recuperació del club vespista que es va fundar en la ciutat de Lleida intervinguts els anys 50, i com a tal, vam reprendre l’afició dels nostres avis i pares, i que compartim amb la resta de més de 17 milions d’usuaris arreu del món.

Vespa Club Lleida és un club sense ànim de lucre, simplement es basa en l’associació de persones amb una afició en comú.

Dit això, no tenen cabuda cap tipus de discriminació per motius de pensament, sexe, raça o religió.

Es tracta d’un escúter molt particular i té la seva pròpia filosofia, en la seva estètica, el seu comportament, en el que ha significat com a mitjà de transport: som partidaris que es continui apreciant per part de les generacions més joves.

Activitats

Bàsicament, sortides durant els caps de setmana per als socis, a les quals poden unir-se tots aquells que vulguin provar el gusanillo de circular per carreteres secundàries a lloms d’una Vespa,

locals: de curt recorregut, per la ciutat i pobles de la província o colindants amb aquesta,

interprovincials: desplaçaments a altres concentracions vesperes, principalment: Barcelona, Sabadell, Saragossa, Tarragona, Reus, Girona, Madrid, València, Castelló…

internacionals: Vespa Club Lleida ha estat present en les tres últimes concentracions d’EuroVespa, en 2004 a Portugal, a l’any 2005 a Àustria, i al 2006, coincidint amb el 60 aniversari de Vespa, vam plantar bandera a Itàlia.

Amb aquesta idea, vam passejar el nom de la nostra ciutat i la fem més internacional, si cap.

Passat, present i futur

La veritat és que provoca una enveja sana veure als nostres pares, mares, avis i àvies donar tombs amb les vespes amunt i avall per tota la península i més enllà. Ells són els culpables si més no de transmetre aquesta afició i, per què no dir-ho, fer de la Vespa, un objecte de culte. Aquí pots veure les imatges del primer Vespa Club:

Vespa Club Lleida, l’àlbum.

I tornant a l’actualitat: tot va començar amb la iniciativa de tres amics bojos pel món de la Vespa: Enric, Alejandro i Marc, que donant tombs i més tombs, es van embolicar en la tasca gens fàcil de refundar el Vespa Club Lleida, que com ja hem comentat abans, va tindre la seva època daurada allà pels anys cincuanta i seixanta.

Reunions, contactes amb altres Clubs, recerca d’ajudes a les institucions públiques, comerços i tallers relacionats amb el món del motor i altres, van concretar finalment amb una trobada el 22 de febrer de 2004 a Barris Nord, que va tindre una bona resposta per part de la gent de Lleida.

El logo i escut del Club

Doncs també té la seva història o, si més no, la seva explicació: va ser l’Enric qui, amb l’ajuda d’un dissenyador gràfic, va tenir la idea de fer un muntatge que fussionés la Vespa amb la ciutat de Lleida:així tenim que l’escut del club és una Vespa que en la seva part davantera es transforma amb el castell de la ciutat, referent inqüestionable de casa. Igualment, el color granate de fons és el mateix que la bandera de la ciutat.